5.06.2013

Moederdag liedje

Ik houd van leuke initiatieven. Toen ik op Youtube naar moederdagliedjes zocht, vond ik deze video van Tijl Damen. Het liedje heet "De beste mama". Het is simpel, gemakkelijk te leren en als klap op de vuurpijl kun je het lied downloaden en op de site van Tijl Damen ook de tekst, akkoorden en bladmuziek downloaden.

Eerst kijken:



En dan naar zijn site:
tijldamen.nl moederdagliedje

Veel moederdagplezier!

Moederdag cadeau - Tip 4

Een goed moederdag cadeau is een cadeau dat past bij de smaak van je moeder. Muziek is iets heel persoonlijks. Muzikale smaak ontwikkelt zich ook vaak in de loop der jaren. 

Voor jonge moeders zijn leuke liedjes om met hun kleine kinderen te zingen misschien het meest fantastische denkbaar, als je kinderen tieners zijn, is iets anders waarschijnlijk een beter idee. 

Vul de favoriete artiest of band van je moeder in, haar muziekstijl of een genre en snuffel door de zoekresultaten. Misschien heb je zo direct het ultieme moederdag cadeau 2013 gevonden! 



Veel zoek- en geefplezier! 

Moederdag cadeau - Tip 3


Verlichte bloempotten bij terras-pot.nl
Verlichte bloempotten bij terras-pot.nl 
Nog een idee voor een prachtig moederdag cadeau waar iedereen lang plezier van heeft. De verlichte bloempotten van terras-pot.nl zijn er in verschillende soorten en maten. 

Wat ik helemaal geweldig vind, zijn de verlichte bloempotten met RGB-paket. Hier wordt een afstandsbediening meegeleverd en een timer. Je kunt daarmee per knopdruk de kleur instellen en weer veranderen en zelfs een timer instellen om dit automatisch voor je te doen. 

Stel je eens voor, hoe je moeder lekker op haar terras of balkon zit en dan ziet hoe de bloempot die ze net cadeau heeft gekregen eerst een stijlvol wit licht verspreidt, dan stralend geel gloeit, vervolgens warm rood uitstraalt, daarna vrolijk groen oplicht om met prachtig blauw de reeks te eindigen. En vol verbazing ziet ze hoe het schouwspel weer van voor af aan begint...

Ze kan er natuurlijk ook voor kiezen om per dag van kleur te wisselen. Of een ander kleurtje in te stellen als ze de pot op een andere plek zet. 

Als je moeder niet zo van verandering houdt, maar wel zo'n mooie verlichte bloempot op prijs stelt, kies dan voor de basis uitvoering. Hier is de kleur ook wel veranderbaar, maar niet met een afstandsbediening. Dat doe je door een speciale folie in de pot met de hand te vervangen. Ook gemakkelijk, maar dat doe je niet ieder uur :-) 

Deze verlichte bloempotten van terras-pot.nl zijn exclusief verkrijgbaar via de webshop. Je ziet ze niet overal en daarmee heb je een exclusief en perfect moederdag cadeau. 

Spreuken - Moeder 2

Spreuken - Moeder - 2
Spreuken Moeder 2
De spreuk over moeder van vandaag is een perfecte uitspraak om op moederdag te citeren. 

Of het nu schriftelijk is - met een persoonlijke noot er bij - of in gesproken vorm in een informele, spontane speech aan de ontbijttafel - dit raakt beslist de gevoelige snaar. 

Voor moeders en oma's een prachtige zin om te horen, toch? 

Moederdag datum t/m 2020

Moederdag datum
Moederdag datum
Op welke datum valt moederdag? In Nederland is dat altijd op de tweede zondag in mei. De datum mag dan per jaar veranderen, maar het blijft altijd op die tweede zondag in de lentemaand.

Tot 2020 betekent dat:
  • 2013 - 12 mei
  • 2014 - 11 mei
  • 2015 - 10 mei
  • 2016 -   8 mei 
  • 2017 - 14 mei
  • 2018 - 13 mei
  • 2019 - 12 mei
  • 2020 - 10 mei

Moederdag wordt niet in ieder land op dezelfde datum gevierd. Zo viert men in Frankrijk bijvoorbeeld op de laatste zondag in mei. Maar niet altijd. Als het op die dag Pinksteren is, verschuift moederdag daar naar de eerste zondag in juni. Om het gemakkelijk te maken... :-)

In Noorwegen is het al veel vroeger in het jaar moederdag. Daar is het op de tweede zondag in februari al feest. Rusland daarentegen viert op de laatste zondag in november. Indonesie is nog veel later in het jaar - daar is het altijd op 22 december.

Als je meer wilt lezen over het feest voor moeders en de datum waarop het in andere landen wordt gevierd,, kijk dan eens op de moederdagpagina op Wikipedia. Daar vind je ook de internationale Moederdagkalender.

Ach, eigenlijk is het een goede zaak om altijd blij te zijn met je moeder, toch? Ongeacht op welke datum moederdag gevierd wordt...

5.05.2013

Moederdag cadeau - Tip 2

Een moederdag cadeau hoort er bij. Een goed boek doet het bij heel veel moeders goed. Of het nu de nieuwste roman is, een kookboek, een gedichtenbundel met de mooiste gedichten over moeders of een technische verhandeling over het gebruik van software - de keus is overweldigend groot. 

Bij de grootste online boekhandel van Nederland, kun je bijvoorbeeld de volgende boeken vinden. Als er niks voor je gading bij is, vul dan een specifiek zoekwoord in en je krijgt een nieuwe lijst met ideetjes te zien. 


Veel zoek- en geefplezier! 

Moederdag cadeau - Tip 1


Plantenbak EASY - moederdag cadeau
Moederdag cadeau tip 1
Een moederdag cadeau - natuurlijk, dat hoort erbij! Maar wat? Dat hangt vanzelfsprekend van de moeder af, maar hier is een aardige tip.

Het tuinseizoen begint weer en daar horen fleurige en kleurige bloemen en planten bij. Ik vind plantjes voor de tuin altijd een goed alternatief voor een bos bloemen. Niet dat ik die bos bloemen niet mooi vind, maar van zomerbloeiers heeft moeder zo veel langer plezier.

Om de vreugde nóg langer te laten duren, is een mooie plantenbak de perfecte begeleider. Op de afbeelding zie je plantenbak EASY, een terraspot die straalt door zijn eenvoud.

Deze bloembak is verkrijgbaar in verschillende maten en kleuren bij de webshop terras-pot.nl. Hier heb ik de appelgroene kleur afgebeeld, gewoon omdat ik dat wel eens wat anders vind. Maar voor iemand die niet van dat felle houdt, zijn er andere kleuren verkrijgbaar.

Je hebt keuze uit veel meer plantenbakken dan alleen deze bloempot. De meeste van die terraspotten kun je alleen bij terras-pot.nl kopen. Dan heb je dus écht een exclusief model in je tuin staan! Of liever gezegd: dan heeft je moeder iets origineels...

Je kunt de bloempot met 55 cm doorsnede ook kopen via bol.com: Aanbod van terras-pot.nl bij bol.com, maar het grootste aanbod vind je op de website terras-pot.nl zelf.

En u nog op zoek naar de leukste plantjes - en dan heb je een perfect moederdag cadeau!




Spreuken - Moeder 1

Spreuken over moeder deel 1
Spreuken moeder - 1

Spreuken over moeder - dat is altijd handig rondom moederdag. Voor op een mooie kaart bijvoorbeeld. Of als labeltje aan een persoonlijk cadeau.

Hoewel niets zelfgeschreven en zelf bedachte zinnen overtreffen kan, als je het mij vraagt. Maar natuurlijk heb ik ook wel eens een spreuk of citaat gebruikt. Soms heeft iemand dat wat je wilt zeggen op zo'n mooie manier opgeschreven, dat je het gewoon niet beter kunt.

Over moeders wordt heel wat gezegd en geschreven. Voeg zelf iets moois toe of laat je inspireren door de spreuk van vandaag. Er volgen er meer. Iedere dag tot moederdag eentje, om precies te zijn.

Geniet van de spreuken over moeder!

Moederdag 2013

Moederdag 2013
Moederdag 2013 - 12 mei 
Moederdag 2013 valt op zondag 12 mei. Nog een weekje slapen dus.

De komende week vult dit blog zich met zo veel mogelijk ideetjes en tips voor een gezellige dag en speciale cadeautjes.

En iedere dag publiceer ik een leuke spreuk - misschien precies wat je zoekt om op de speciale moederdagkaart te zetten?